Totta Research innoveert met haar website, strategie, directie én Totta data lab

Totta Research

Totta Research is in 2013 ontstaan uit de fusie van Quint Result en ADV Market Research. Frank Hess, Adriaan Ackers en Niels de Vries hebben deze twee bedrijven dus gekoppeld en samengevoegd onder de naam Totta. Na twee succesvolle jaren is Totta Research uitgegroeid tot een volwaardig marktonderzoeksbureau dat gevestigd is in Amsterdam. Op dit moment is Totta Research druk bezig met innovatie, dus lees snel verder!

 

Een nieuwe directie

In de beginjaren hebben Frank, Adriaan en Niels de rol van pioniers op zich genomen. Per 1 november 2015 neemt echter een nieuwe directie het stokje van hen over om het succes van Totta Research voort te zetten. De nieuwe directie bestaat uit bart Wichers, Marije Cornelisse, Sergio van Keulen en Martine van Doornmalen. Marije, Sergio en Martine zijn al jarenlang werkzaam binnen de organisatie. bart heeft echter 15 jaar gewerkt bij TNS Nipo en is onlangs het team van Totta komen versterken. De oude directieleden gaan verder met hetgeen waar zij goed in zijn, namelijk een aantal nieuwe ondernemingen starten die verbonden zijn met Totta Research.

 

Innovatie bij Totta Research

Totta Research is op dit moment druk bezig met innoveren. Daarom ligt de focus nu op het bieden van beter inzicht in bewust én onbewust gedrag. De traditionele methoden brengen vooral bewust en rationeel gedrag in kaart, terwijl veel gedrag vooral onbewust is. De technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat dit onbewuste gedrag steeds meer naar voren kan worden gebracht. Als er slim gebruikgemaakt wordt van deze technieken, kan men relevantere inzichten bieden aan klanten.

 

Totta data lab

Niet alleen beter inzicht in gedrag, maar ook het voorspellen van gedrag is een belangrijke nieuwe pijler geworden binnen Totta. Om dit te realiseren, heeft de oude directie Totta data lab opgestart. De focus van deze nieuwe Totta-telg ligt met name op het toepassen van Machine Learning. Dit is een relatief nieuwe wetenschappelijke discipline die zich bezighoudt met de ontwikkeling van algoritmes die leren van structuren in data. Met deze techniek is Totta data lab beter in staat om gedrag te voorspellen dan met traditionele statistische modellen, zoals (logistische) regressie. Voorbeelden waarbij Machine Learning wordt toegepast zijn het voorspellen van switchgedrag en uitkeringsfraude. Bij Totta Research ligt de focus voornamelijk op het geven van inzicht in gedrag; bij Totta data lab ligt de focus voornamelijk op het voorspellen van gedrag.

 

Vernieuwde website!

Totta Research heeft haar website vernieuwd! Op deze manier kun je makkelijker op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen binnen Totta Research. Tevens kun je alle ins en outs vinden over Totta data lab.

Posted on 2 november 2015

Share the Story

Back to Top