Een succesvolle Nationale Dag van Economische Zaken

De Nationale Dag van Economische Zaken

Op 5 november 2015 vond de Nationale Dag van Economische Zaken plaats in het Muntgebouw in Utrecht. Stichting CLOK, die een duurzame economie wil bereiken, organiseerde deze dag. Het doel van deze dag was het verbeteren van de relatie tussen gemeenten en lokale ondernemers.

 

Verschillende workshops

De eerste presentatie werd gegeven door Maarten Camps, secretaris-generaal van het Ministerie van Economische zaken. Daarna zijn er workshops gegeven door ondernemers, accountmanagers en medewerkers Economische zaken. Er waren ongeveer 50 gemeenten aanwezig, dus het was druk. Bovendien varieerden de onderwerpen van de workshops enorm. Van een betere relatie met lokale ondernemers tot leegstand in steden; alles kwam uitgebreid aan bod.

Dagvanez1

Verbeteringen binnen gemeenten

Ook Bart Wichers van Totta en Joost de Koning van Ecorys hebben samen een workshop gegeven. De workshop ‘Handvatten voor een professioneel en succesvol EZ’, om precies te zijn. Het doel van deze workshop was gemeenten inspireren om het ondernemingsklimaat te verbeteren. Dit kunnen zij doen door middel van de Peiling Ondernemings Klimaat (POK) en de Monitor Lokale Economische Kracht (MLEK). Gemeenten moeten eigenlijk hun eigen ondernemingsklimaat vergelijken met die van andere gemeenten. Op deze manier is het namelijk mogelijk om het eigen ondernemingsklimaat te verbeteren.

 

Vergelijkbare en relevante resultaten

Tijdens de presentatie van Bart en Joost werden de resultaten over gemeentes in 2015 besproken. Deze resultaten uit 2015 zijn vergeleken met resultaten uit eerdere jaren. Hierbij werd er onder andere gekeken naar de beleidsvoering van gemeenten. Tevens werden de aspecten van het ondernemingsklimaat en de gemeentelijke dienstverlening toegelicht. Vervolgens is er een prioriteitenmatrix gepresenteerd. Hiermee kunnen gemeenten bepalen welke aspecten van beleidsvoering en dienstverlening zij kunnen verbeteren om het ondernemingsklimaat te versterken. De resultaten zorgden voor een interessante discussie onder de aanwezigen.

 

Positieve reacties

Na afloop vond er een borrel plaats, inclusief buffet. Toen werd duidelijk dat de aanwezigen erg genoten hebben van deze conferentie. Meer informatie over de Peiling Ondernemings Klimaat en de Monitor Lokale Economische Kracht is te vinden op www.peiling-ondernemingsklimaat.nl/.

Posted on 11 november 2015

Share the Story

Back to Top