Totta’s benchmark huisartsenposten blijkt noodzakelijk

dokter-hulpmiddelen

Een tekort aan zorg

Huisartsenposten krijgen het steeds drukker. De vraag naar zorg tijdens de avond-, nacht- en weekenduren neemt enorm toe. Daarom neemt de bereikbaarheid van de huisartsenpost flink af, en dat heeft gevolgen. Dit en meer blijkt uit de nieuwste cijfers van ons onderzoek. Ons benchmarkplatform CViews voert jaarlijks – samen met branchevereniging InEen dit onderzoek uit.  

 

Toenemende drukte bij huisartsenposten

De norm die zij daarom voor zichzelf hebben opgesteld, is dat ze binnen 2 minuten een telefoontje moeten opnemen. Dit gebeurt helaas steeds minder vaak, waardoor er minder adequate zorg kan worden verleend. De toenemende drukte heeft volgens de huisartsenposten te maken met kwetsbare groepen zoals ouderen en met mensen die met psychische klachten rondlopen.

 

Meer informatie

Dat er dringend iets moet veranderen in de zorgsector, is duidelijk naar voren gekomen in dit benchmarkonderzoek. Wil je meer te weten komen over de bovenstaande situatie? Lees dan het persbericht van branchevereniging InEen.

Posted on 23 augustus 2016

Share the Story

Back to Top