TOTTA TALKS – een andere kijk op onderzoek

Hans-Klok

Nudging, postrationalisatie en cultural foresights; dat waren enkele termen die vorige week donderdag te horen waren vanuit het kantoor van Totta Research. Een nieuwe editie van TottaTalks vond plaats; een inspirerende middag waarbij we onze relaties op de hoogte brachten van de laatste ontwikkelingen rondom kwalitatief onderzoek en trendonderzoek. Met de show van Hans Klok in Carré als grote afsluiter.

Trends in kwalitatief onderzoek

Tijdens de sessie vertelde lead kwalitatief onderzoek Ruud Kooiman ons alles over de trends die de komende jaren het verschil gaan maken in kwalitatief onderzoek. Zo zal er meer gefocust worden op gedragsbeïnvloeding via de context, niet via het brein. Onderzoek zal meer leunen op bewijs, niet op het feilbare geheugen. Ook zal er meer aandacht komen voor cultural foresights, een antropologische onderzoekslens.

Anders kijken naar Nu

Trendonderzoeker Mark Schipper van freshmark nam ons mee in een inspirerend verhaal rondom trendonderzoek. Tijdens deze sessie dwong hij ons om anders te kijken en gaf hij tips om ons te helpen met het letten op signalen die wijzen op verandering.

We sloten deze middag af met een verrassende show van Hans Klok in het Koninklijk Theater Carré. Met als klap op de vuurpijl een meet&greet met Hans Klok himself. Dat moest uiteraard even op de gevoelige plaat worden vastgelegd.

Meer weten?

Wil je meer weten over de onderwerpen die zijn besproken tijdens TottaTalks? Ben je benieuwd wat ze kunnen betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Ruud Kooiman of Mark Schipper voor meer informatie.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt naar onze TottaTalks? Binnenkort plaatsen plaatsen wij een video online. Houd onze social media kanalen in de gaten! 

 

Posted on 29 september 2016

Share the Story

Back to Top