Totta tilt gemeentelijke dienstverlening naar hoger niveau

benchmarken-platform

Het dashboard Dienstverlening van de NVVB bestaat alweer zo’n anderhalf jaar. Op 1 september 2016 ging de nieuwe website online. Het Dashboard Managementinformatie, dat in samenwerking met Totta en BMC is ontwikkeld, is hier een onderdeel van. Dit benchmarkinstrument is uniek, vanwege de samenwerking met gemeenten, leveranciers en ontwikkelaars.

Slim sturen en schakelen

Het Dashboard Managementinformatie is een online platform waarmee gemeentes slim kunnen sturen en schakelen. Het is het ideale sturingsinstrument voor managers en kwaliteitsmedewerkers Burgerzaken/Publiekszaken.

De service bestaat uit een digitaal dashboard met 35 kritische prestatie-indicatoren (KPI’s) op basis waarvan je de kwaliteit, service en kosten van de dienstverlening binnen je gemeente op een eenvoudige manier kunt monitoren en vergelijken met andere gemeenten. Het dashboard biedt een overzicht om zowel per kanaal als per dienstverleningsproces te kunnen monitoren. Dit geeft houvast, om vervolgens de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen verbeteren. Dit geldt zowel in termen als service als in termen van kosten en kostenefficiëntie.

Waardevol benchmarkinstrument

Steeds meer gemeenten weten het Dashboard Managementinformatie te vinden. Inmiddels zijn er ruim 60 gemeenten aangemeld. Het aantal deelnemers groeit nog steeds, waardoor het dashboard een nóg waardevoller en representatief benchmarkinstrument wordt.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Neem dan contact op met een van onze collega’s van Cviews: Ramesh Vanenburg.

Posted on 11 november 2016

Share the Story

Back to Top