Waarom benchmarken jouw organisatie verder helpt

lucht-vogels

Benchmarken: waar sta jij ten opzichte van je vakgenoten?

Een benchmark is een vergelijkend onderzoek waarbij de prestaties van organisaties, producten, diensten of programma’s op identieke wijze wordt onderzocht en met elkaar worden vergeleken. Voor (branche)organisaties met vergelijkbare activiteiten is het erg interessant om de kwaliteit van deze activiteiten met elkaar te vergelijken. Hierdoor kun je van elkaar leren en zien wat werkt en wat minder goed werkt. Met zo’n benchmark heb je een instrument in handen waarmee je de kwaliteit kunt aantonen die jouw organisatie biedt. Ook ten opzichte van andere organisaties weet je wat jouw sterke punten zijn en kun je bepalen in hoeverre je doelen zijn bereikt. Hoe de benchmark precies wordt ingericht is afhankelijk van de kwaliteitscriteria die gemeten worden.

Het benchmarkplatform CViews

Totta heeft het platform CViews ontwikkeld waarmee je in staat bent om in een veilige online omgeving data te verzamelen en te ontsluiten. Met dit geavanceerde softwareprogramma maak je actuele vergelijkingen en genereer je online maatrapporten op branche- en organisatieniveau. Dit geeft je een interessant instrument in handen naar je subsidiegever en andere financiers.

Bekijk hieronder de korte CViews explanimation.

Lopende benchmarks

Op dit moment heeft team CViews al ruim 30 benchmarks succesvol opgezet en uitgevoerd. Een van deze benchmarks waarvoor je je kan aanmelden is de Baas in Contact Monitor. Met dit onderzoek wordt de meest aantrekkelijke werkgever in de klantcontactbranche onderzocht; wie is de Baas in Contact? Bedrijven als Achmea, de Bijenkorf en OHRA Delta Lloyd doen al mee. Lees hier meer over het onderzoek of neem contact met ons op.

 

Posted on 22 november 2016

Share the Story

Back to Top