Hoe aantrekkelijk is jouw gemeente voor jonge baanzoekers?

jongwerkt-gemeente

De behoefte aan jong talent in het bedrijfsleven is hoger dan ooit. Zeker gezien de vergrijzende arbeidsmarkt. Jong talent is schaars. In steeds meer sectoren lukt het werkgevers niet om jong talent aan te trekken. Met name in de techniek en ICT hebben werkgevers steeds vaker moeite om geschikte kandidaten te vinden. Hierdoor kan er een grote bedreiging ontstaan voor het voortbestaan van bedrijven in deze sector. Het lokale gebrek aan jong talent kan bijvoorbeeld een belangrijke reden zijn voor het bedrijf om naar een andere gemeente te verhuizen. Dat heeft grote gevolgen voor de werkgelegenheid in je gemeente.

Innovatief onderzoek

Daar is wat aan te doen! Jongwerkt ontwikkelt in samenwerking met Saxion Hogeschool en Totta Research een innovatief onderzoek. Er wordt onderzoek gedaan onder meer dan 2000 jongeren waarbij hun werkvoorkeuren voorop staan. Deze gegevens worden vergelijken met de organisaties in jouw gemeente. Bieden zij een omgeving waar jong talent graag werkt?
Gemeenten krijgen met het onderzoek snel praktische en beleidsmatige informatie over de mogelijkheid om jong talent te boeien en te binden. Deelnemende werkgevers krijgen praktische tips.

Ambtenaar 2.0 dag

Op 7 oktober jl. vond de Ambtenaar 2.0 Dag plaats. Hier was o.a. onze collega Mari van Lunenburg aanwezig om meer over de ontwikkeling van het onderzoek uit te leggen.

Meer weten?

Wil je meepraten over de ontwikkeling van dit innovatieve onderzoek? Wil je ideeën over hoe je een goede werkplek creëert voor jong talent? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Posted on 30 november 2016

Share the Story

Back to Top