Barometer Gehandicaptenzorg van Totta is in het nieuws

agressie-barometer-gehandicaptenzorg

In opdracht van FNV hebben wij in oktober 2016 de barometer Gehandicaptenzorg samengesteld, naar aanleiding van de nieuwe cao Gehandicaptenzorg. We hebben voor dit onderzoek 3310 werknemers bevraagd. Vragen als: Wat vind je van onderwerpen als veranderingen in de zorg en werkdruk? En wat heb jij nodig om je werk goed te doen? kwamen hierbij aan bod.

Niet veilig

Uit dit onderzoek is gebleken dat steeds meer medewerkers in de gehandicaptenzorg te maken krijgen met verbale en fysieke agressie. Een groot deel voelt zich hierdoor niet altijd veilig tijdens het werk.

Minder tijd voor persoonlijke aandacht

In totaal 61 procent heeft steeds vaker te maken met verbale agressie en 47 procent met fysieke agressie. Volgens de werknemers neemt de agressie toe omdat het werk met minder mensen gedaan moet worden. Er is steeds minder tijd voor persoonlijke aandacht en zorg voor de cliënten. Hierdoor reageren clienten steeds agressiever op hun begeleiders.

Lees ook het bericht op Nu.nl , AD en RTL nieuws.

 

 

Posted on 7 februari 2017

Share the Story

Back to Top