Totta helpt gemeente Wijk bij Duurstede met ‘ToekomstBlik’

pijl_weg

Een traject over de toekomst

De gemeente Wijk bij Duurstede wil zich goed voorbereiden op de toekomst. Daarom is het onderzoekstraject ‘ToekomstBlik’ dit voorjaar opgezet. De gemeente wil niet voor onverwachte verrassingen komen te staan; ze wil duidelijk weten waar ze aan toe zijn en wat ze te wachten staat. Wij zijn gevraagd om hierbij te helpen. We voeren het onderzoek uit in samenwerking met Mark Schipper van trendonderzoekbureau freshmark. Mark zal zich vooral bezighouden met de trends en ontwikkelingen die de gemeente te wachten staat.

Domeinoverstijgend

De gemeente werkt al aan domeinspecifieke plannen en visiestukken (woonvisie, visie Stadspromotie, economische agenda, maatschappelijke agenda, enzovoort). Dit gaat zij met ‘Toekomstblik’ niet over doen. Dit project moet duidelijk maken wat hierboven hangt en is domeinoverstijgend.

Doel onderzoek

De gemeente heeft ons gevraagd om onderzoek te doen in Wijk bij Duurstede onder inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Het doel van dit onderzoek is om te achterhalen hoe gemeente Wijk bij Duurstede een aantrekkelijke gemeente kan blijven voor inwoners en organisaties. Het gaat hierbij niet alleen om het huidige tijdperk, maar ook om de toekomst. Bovendien willen we dit relateren aan de nationale en internationale ontwikkelingen die tegenwoordig plaatsvinden. Hoe denkt men in de gemeente Wijk bij Duurstede hierover? Zien ze nieuwe kansen door deze ontwikkelingen en benutten ze deze ook?

Huidige status van het onderzoek

Op dit moment is het onderzoek volop bezig waardoor we nog geen directe resultaten kunnen terugkoppelen. We zijn samen – met de gemeente Wijk bij Duurstede – nog zoekende naar uitkomsten die voor hen relevant zijn.

Toch kan er wel vermeld worden dat er al diverse gesprekken hebben plaatsgevonden met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners, zowel fysiek als online. Op basis van de uitkomsten van deze gesprekken, gaan we uiteindelijk een aantal denkrichtingen opstellen. Dit zal samen met de gemeenteraadsleden en de projectleden gebeuren. Deze denkrichtingen worden ten slotte getoetst onder de inwoners van Wijk bij Duurstede.

Posted on 22 juni 2017

Share the Story

Back to Top