Totta helpt gemeente Wijk bij Duurstede met ‘ToekomstBlik’

pijl_weg

Een traject over de toekomst

De gemeente Wijk bij Duurstede wil zich goed voorbereiden op de toekomst. Daarom is dit voorjaar het onderzoekstraject ‘ToekomstBlik’ opgezet. De gemeente wil niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Ze wil duidelijk weten waar ze aan toe zijn en wat ze te wachten staat. Wij zijn gevraagd om hierbij te helpen. We voeren het onderzoek uit in samenwerking met Mark Schipper van trendonderzoekbureau freshmark. Mark zal zich vooral bezighouden met de trends en ontwikkelingen die de gemeente te wachten staat.

 

Domeinoverstijgend

De gemeente werkt al aan domeinspecifieke plannen en visiestukken. Voorbeelden hiervan zijn woonvisie, visie Stadspromotie, economische agenda, maatschappelijke agenda, et cetera. Dit gaat zij met ‘Toekomstblik’ niet over doen. Dit project moet duidelijk maken wat hierboven hangt en is domeinoverstijgend.

 

Doel onderzoek

De gemeente heeft ons gevraagd om onderzoek te doen in Wijk bij Duurstede onder inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Het doel van dit onderzoek is om te achterhalen hoe gemeente Wijk bij Duurstede een aantrekkelijke gemeente kan blijven. Het gaat hierbij niet alleen om het huidige tijdperk, maar ook om de toekomst. Bovendien willen we nationale en internationale ontwikkelingen hieraan relateren. Hoe denkt men in de gemeente Wijk bij Duurstede hierover? Zien ze nieuwe kansen door deze ontwikkelingen? En benutten ze deze ook?

 

Huidige status van het onderzoek

Op dit moment is het onderzoek volop bezig, waardoor we nog geen directe resultaten hebben. We zijn samen met de gemeente Wijk bij Duurstede nog zoekende naar uitkomsten die voor hen relevant zijn.

Toch kan er wel vermeld worden dat er al diverse gesprekken hebben plaatsgevonden met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Op basis van de uitkomsten van deze gesprekken, gaan we uiteindelijk denkrichtingen opstellen. Dit zal samen met de gemeenteraadsleden en de projectleden gebeuren. Deze denkrichtingen worden ten slotte getest onder de inwoners van Wijk bij Duurstede.

Posted on 22 juni 2017

Share the Story

Back to Top