Totta Research is officieel ISO 27001 gecertificeerd

ISO 27001

Dinsdag 20 maart stond al lange tijd dikgedrukt en onderstreept in onze agenda’s. Na een jaar met vele voorbereidingen, was het eindelijk zover. Op deze belangrijke dag vond de officiële audit van ISO 27001 plaats. En we kunnen nu vol trots vermelden dat we deze in één keer hebben behaald!

 

ISO 27001

Naast ISO 20252, de internationale norm voor markt-, opinie- en sociaalwetenschappelijk onderzoek, beschikt Totta Research nu ook over ISO 27001. Dit is een informatiebeveiligingssysteem en is van toepassing op allerlei organisaties. De bijbehorende internationale norm kent specifieke eisen betreffende het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS). Daarnaast worden met deze norm de risico’s in kaart gebracht als het gaat om informatie- en databeveiliging van een organisatie.

 

Het belang van ISO 27001

Het wordt steeds belangrijker om een ISO 27001 certificering te behalen als organisatie, aangezien er steeds meer behoefte is aan optimale beveiliging van bedrijfs- en persoonsgegevens. Na de invoering van ISO 27001 kun je als organisatie aantonen dat je voorzorgsmaatregelen hebt genomen om eventuele informatiebeveiligingsrisico’s maximaal te beperken.

 

Wij zijn trots!

Marije Cornelisse, directeur Onderzoek bij Totta Research, is trots. ‘Wij hebben dagelijks te maken met vertrouwelijke informatie van en over onze klanten. Hier gaan we altijd zorgvuldig mee om. Maar we vonden het ook belangrijk om dit aan te tonen en structureel te borgen in onze organisatie. Wij zijn daarom heel trots op het behalen van dit certificaat’. Charlotte Jenniskens-Linders, kwaliteitsmanager bij Totta Research, is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de informatiebeveiliging. Zij heeft ervoor gezorgd dat de ISO 27 001 certificering goed verliep. ‘Het is een uitgebreid en tijdrovend proces om aan alle voorwaarden van de ISO te voldoen’, aldus Charlotte. Maar informatiebeveiliging en privacy zijn belangrijker dan ooit, zeker in de marktonderzoeksbranche. Voor ons is het dus niet alleen belangrijk dat we het certificaat nu hebben. De aandacht voor het onderwerp en het continu verbeteren van de kwaliteit van Totta Research, is voor ons minstens zo belangrijk’.

 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marije Cornelisse via 020-514 1320 of marije@totta.nl.

Posted on 21 maart 2018

Share the Story

Back to Top