Ons nieuwe benchmarking- en monitoringsplatform CViews komt eraan!

CViews 3.0 benchmarking

We hebben bij Totta Research de afgelopen maanden niet stilgezeten, ondanks de coronacrisis. Zo hebben we onderzoek uitgevoerd naar gemeentelijke communicatie over corona en hebben we – samen met onze collega’s van Totta data lab – een Corona Impact Analyse ontwikkeld. En: we zijn druk bezig geweest met het ontwikkelen van onze benchmarking- en monitoringtool CViews 3.0. We gaan van versie 2.0 naar versie 3.0, en dat gaat gepaard met veel positieve veranderingen.

Wat is benchmarking?

Benchmarking is een methode waarmee prestaties, producten en/of diensten worden onderzocht en met elkaar worden vergeleken. Een benchmark bevat al deze data, oftewel het vergelijkingsmateriaal. Het voordeel van een benchmark is dat je verbetert door te leren (‘benchlearning’) van andere organisaties én van jezelf, door de tijd heen.

Ons CViews-platform

Totta is de trotse eigenaar van een veilige applicatie voor benchmarking: CViews (komt van Collect – Compare – Compete). Alle gegevens verzamelen we op één centrale plek. Alle resultaten en vergelijkingen presenteren we in deze online omgeving, in allerlei overzichtelijke dashboards en rapportages. We maken ontwikkelingen inzichtelijk en geven CViews-gebruikers handvatten om eigen prestaties te meten en te verbeteren. Het resultaat: inzicht waar je echt iets mee kan in de praktijk.

Nieuw platform, nieuwe mogelijkheden

We zorgen er niet alleen voor dat onze klanten beter worden; we streven zelf ook continu naar innovatie. Daarom kozen we bewust voor het bouwen van een geheel nieuwe CViews 3.0-applicatie. De komende maanden gaan we verder met de afronding, waarbij we zelf meer ‘in control’ zijn van het bouw- en ontwikkelproces.

Dit doen we op basis van nieuwste technologieën, onze eigen kennis en ervaring, en natuurlijk ook op basis van de feedback en ideeën van de CViews-gebruikers. Zij werken tenslotte met dit platform, en weten als geen ander wat sneller, beter of slimmer kan.

Wat wordt er anders?

In CViews 3.0 behouden we de goede elementen van CViews 2.0, maar toch zal de nieuwe versie fundamenteel anders worden. Dit zijn de belangrijkste veranderingen:

-We gebruiken structureel open source software, waardoor je makkelijker updates kunt uitvoeren en wijzigingen kunt aanbrengen.

-De user interface wordt responsive en gebruiksvriendelijker, waardoor je sneller en makkelijker kunt werken.

-CViews 3.0 wordt een bredere monitoringstool, en daarom geschikter voor zelfevaluatie- en verantwoordingsinstrumenten.

-Je kunt vragenlijsten, dashboards en rapportages loskoppelen van een bepaalde standaardcyclus. Hierdoor wordt het makkelijker om benchmarks of monitors met een hogere frequentie uit te voeren.

-De applicatie is beter schaalbaar, onderhoudbaar en uitbreidbaar.

Samen sterk

De doorontwikkeling doen we trouwens niet alleen. De integratie van Totta Research, Totta data lab, Immense, Link Design en Bluefield is je vast niet ontgaan en werpt z’n vruchten af. Oók voor CViews. Zo ontwierp Link Design de vernieuwde user interface en heeft Immense veel kennis van de technische elementen achter ons platform. Dit komt de kwaliteit en doorontwikkeling van onze vernieuwde applicatie alleen maar ten goede.

Posted on 30 juni 2020

Share the Story

Back to Top